Kan een stalen deur in je toilet?

Stalen deur toilet

Kan een stalen deur in je toilet?

Een stalen deur voor het toilet is de manier om een stijlvolle afscheiding, maar toch veel lichtinval te creëren. Een stalen deur in het toilet heeft namelijk een duurzaam, zwart frame dat in elk interieur past. Of u nu een landelijk, modern of scandinavisch interieur heeft, een stalen frame is altijd de perfecte aanvulling op uw interieur. Daarnaast creëert een stalen deur privacy, terwijl het toch veel licht doorlaat. U kunt namelijk kiezen voor troebel melkglas. Door het melkglas ziet u alleen een silhouet, terwijl er toch veel licht in het toilet valt. Zo kunt u van een toilet zonder ramen een groter ogende en lichte ruimte maken.

Soorten stalen deuren voor het toilet

Het is handig om te weten welk type deur geschikt is voor jullie ruimte, vóórdat u gaat bepalen welk glassoort er gebruikt moet worden. De stalen scharnierdeur is de beste keuze voor een wc-deur. Deze deur kan namelijk op slot. Dit is wel zo fijn en geeft toch net even dat extra privacy. Taatsdeuren of schuifdeuren kunnen ook gebruikt worden als toiletdeuren, maar besef wel dat deze deuren niet op slot kunnen. Ook zou je altijd een kiertje houden bij deze deuren, dit betekent dat geurtjes en geluiden zich makkelijker verspreiden.

Waarom zou je wel voor een taats- of schuifdeur moeten kiezen?

Een stalen taatsdeur heeft geen scharnieren, maar een taats die in de vloer en het plafond verankerd zit. De taats is een as waar de deur als het ware omheen draait. Dit soort deuren is zeer modern en kan naar twee kanten geopend worden. Ook kan deze deur makkelijk verankerd worden. Dit geeft dus meer ruimte tijdens het schoonmaken van het toilet. De taatsdeur heeft geen deurklink, maar gaat open met een lichte touch. Een deurklink of handvat monteren op de deur is natuurlijk mogelijk. 

Dit soort taatsdeuren zijn zeer geschikt voor toiletten voor mindervaliden. Door het gemakkelijk verankeren van de deur, heeft de gebruiker alle ruimte en tijd om binnen te komen, zonder dat de deur plots dichtvalt. Daarnaast kan de deur makkelijk vanaf elke hoogte geopend worden, omdat er geen deurklink is en de deur dus makkelijk openspringt. Voor het openen van deze deur is ook geen sterke kracht benodigd. 

Een stalen schuifdeur is een goede keuze voor een toilet of badkamer met een grote doorgang. Er moet echter wel ruimte zijn om de schuifdeur te openen en daarom is een lange muur benodigd voor dit soort stalen deur voor het toilet. De deur is een moderne toevoeging aan het interieur en laat veel licht door, door de grote van de deur. Zeker voor donkere badkamers of toiletten is dit soort deuren zeer geschikt. 

Privacy en veiligheid van een stalen deur voor het toilet

Een stalen deur is ingelegd met glas. Glas geeft natuurlijk niet veel privacy en daarom is er een andere oplossing nodig. Die oplossing is melkglas of matglas. Melkglas is zeer troebel, waardoor het lichtdoorlatend is, maar toch veel privacy geeft. Wanneer u een stalen deur voor het toilet aanschaft, kunt u kiezen voor het percentage transparantie van het melkglas. Zo creëert u dus privacy, terwijl het ontwerp van de deur naadloos bij uw huidige interieur aansluit. 

Daarnaast is veiligheid van de stalen deur voor het toilet zeer belangrijk. Ons glas wordt ingelegd met een speciale folie, die in het geval van breuk het glas bij elkaar houdt. Het glas is zeer sterk en zal niet snel breken. Bij stootschade heeft de deur echter een veiligheidslaag, waardoor de glasscherven niet weg zullen vliegen.

Ontwerp van de stalen deur voor toilet

Naast de soort deur, kunt u ook nog een ontwerp uitkiezen. De meest voorkomende ontwerpen die we produceren zijn als volgt.

  • Klassiek ontwerp (het frame is onderverdeeld in vier evenredige ramen)
  • Landelijk ontwerp (het acht kleine ramen in rijen van twee)
  • Modern ontwerp (het frame is onderverdeeld in drie evenredige ramen)

Tevens heeft u de keuze om uw eigen ontwerp in te sturen. Onze experts zullen dan een deur ontwerpen, geheel naar uw wens. Zo kunt u dus een deur ontwerpen die precies bij uw huidige interieur past.

Veelgestelde vragen over stalen toilet deuren

Alle vragen op een rij

Alleen scharnierdeuren zijn geschikt voor het gebruiken als toiletdeur. Dit vanwege het gebruik van een slotvergrendeling voor extra privacy. Het slot moet namelijk vergrendelt worden in een kozijn.

Nee, dat hoeft niet. In overleg met onze tekenaar kunnen we een unieke deur voor u creëren, volledig naar uw wens. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

We kunnen deuren uitvoeren in melkglas of mat glas, dat zeer veel privacy geeft, maar toch licht doorlaat.

Nee, doordat wij staan voor 100% kwaliteit maken wij gebruik van staal. Staal is zwaarder dan een gemiddelde deur dus deze hebben ook meer steun nodig. Daarom maken wij altijd een kozijn op maat zodat de deur er precies invalt en er geen keuren of tochtgaten aanwezig zijn.

Adres wordt automatisch opgehaald

eerste stap naar stalen deuren in uw keuken

Wat gebeurd er nadat ik dit formulier heb ingevuld?

Direct bellen?