STALEN binnenDEUREN OP MAAT

Stalen binnendeuren op maat

STALEN binnenDEUREN OP MAAT

Geen huis is tegenwoordig compleet zonder stalen binnendeuren. Van een gezellig rijtjeshuis tot moderne villa, stalen deuren zijn een echte eyecatcher voor in iedere woning. Wij maken en plaatsen de deuren in eigen beheer. Daardoor hebben we invloed op het gehele proces én kunnen wij de deuren geheel naar uw wens maken.

Maatwerk

VAN OFFERTE TOT DE PLAATSING

Gerrit Jager Lassen

Een taatsdeur, scharnierdeur of schuifdeur? Een standaard vlakverdeling of vrij ontwerp? Het is allemaal mogelijk! Van ontwerp tot plaatsing denken we met u mee. Alleen het resultaat telt. We maken en plaatsen de deuren in eigen beheer, hierdoor waarborgen we de kwaliteit. En terwijl wij voor u aan de slag gaan kunt u ontspannen achterover leunen.

Gerrit Jager Lassen

PRODUCTIE IN EIGEN WERKPLAATS

Al onze producten worden in onze eigen werkplaats vervaardigd. De lijnen tussen onze ontwerpers op het kantoor en de vakmensen op de werkvloer zijn kort. Samen zorgen ze voor een prachtig eindproduct. En daarbij: Maatwerk is voor ons de standaard. Elegante stalen deuren met een gebogen lijnenspel: wij hebben de kennis en apparatuur om ze te vervaardigen. Maar ook opties als  inbouwscharnieren, valdorpels, deurdrangers en geluidswering, het is allemaal mogelijk!

WELKE STALEN BINNENDEUR ZOEKT U?

Wij hebben voor ieder wat wils

Wij hebben een ruime keus aan mogelijkheden. Wat sluit aan bij uw smaak en past bij uw situatie?

Stalen taatsdeuren

Een taatsdeur heeft geen kozijn maar valt in een afgewerkte (deur)opening. De scharnierpunten zitten nagenoeg onzichtbaar aan de onder- en bovenkant van de deur en worden verankerd in de vloer en het plafond of de muur. Hierdoor kan de deur naar twee kanten toe geopend worden.

Bekijk de mogelijkheden
Stalen schuifdeuren

Een schuifdeur is de ultieme oplossing als u ruimte wilt besparen. Voor onze schuifdeuren gebruiken we een geavanceerd railsysteem met soft-open en soft-close functie. Doordat de deuren aan dit railsysteem worden opgehangen hoeft er op de vloer geen rail geplaatst te worden.

Bekijk de mogelijkheden
Stalen scharnierdeuren

Een stalen scharnierdeur wordt altijd geleverd met een stalen kozijn. De scharnieren worden aan de zijkant bevestigd op of in het stalen kozijn. Er kan gekozen worden tussen een lasscharnieren (zichtbaar) of een inbouwscharnieren (onzichtbaar).

Bekijk de mogelijkheden
Stalen wanden

Door middel van een stalen wand kan een stijlvolle en ruimtelijke afscheiding gecreëerd worden. Daglicht wordt ongehinderd doorgelaten. Qua ontwerp zijn de mogelijkheden eindeloos. Door een goed doordacht lijnenspel is het dé sfeermaker in de ruimte!

Bekijk de mogelijkheden

DRAAI- en schuifdeurMECHANISMEn

De keuze van het type draai- of schuifdeurmechanisme is afhankelijk van smaak, functie, en van de situatie waarin de deur geplaatst moet worden. Zo kan u kiezen voor een traditionele scharnierdeur, een ruimtebesparende schuifdeur of een subtiele taatsdeurVoor ieder type deur hebben we diverse systemen in huis. Denk bijvoorbeeld aan het nagenoeg onzichtbare en zelfsluitende taatsdeursysteem van FritsJurgens, of de onzichtbare draaideurscharnieren van Kubica.

Taatsdeur
Schuifdeur
Scharnier 1
Taats mechanisme
Schuif mechanisme
Scharnier mechanisme
Taatsdeur
Taats mechanisme
Schuifdeur
Schuif mechanisme
Scharnier 1
Scharnier mechanisme

Wat zijn stalen binnendeuren?

Onze stalen deuren zijn op maat gemaakt in onze eigen werkplaats en vervaardigd volgens traditioneel vakmanschap. Eens een bijzonder product voor fabrieken, boerderijen en openbare gebouwen, zijn stalen deuren nu een populaire keuze voor woningen vanwege hun tijdloze uiterlijk en aanpasbaarheid. Wij bieden diverse soorten stalen deuren, waaronder taatsdeuren, scharnierdeuren en schuifdeuren, elk met unieke voordelen. Onze stalen deuren zijn slank van profiel en volledig gelast voor extra stevigheid, met naden die zijn weg geslepen voor een naadloze look.

Oorsprong van de stalen binnendeuren

Stalen binnendeuren zijn al jaren een populaire keuze voor woningen en andere gebouwen. Hoewel de tijdloze uitstraling tegenwoordig de belangrijkste reden is om voor stalen binnendeuren te kiezen, waren er oorspronkelijk veel praktische voordelen die deze deuren aantrekkelijk maakten. Stalen binnendeuren zijn bijvoorbeeld duurzaam en hebben een lange levensduur, en ze vereisen weinig onderhoud en zijn sterk. Hierdoor zijn stalen binnendeuren een goede investering voor mensen die op zoek zijn naar een stijlvol en functioneel product voor hun huis.

Van Dijk Metaaldesign produceert alle stalen binnendeuren en puien op maat in de eigen werkplaats in Kesteren. Onze vakkundige metaalbewerkers zorgen ervoor dat elke deur of pui op maat wordt gezaagd, gelast en voorzien van de juiste afwerking, hang-en-sluitwerk. De final touch wordt gegeven door de deuren en puien te voorzien van een poedercoating in de gewenste RAL-kleur.

Waarom kiezen voor stalen deuren?

stalen deuren in speciale kleuren

Bij stalen deuren is er geen beperking tot zwart stalen deuren, bij Van Dijk Metaaldesign kunt u uw stalen deur in elke gewenste RAL-kleur laten poedercoaten. Deze coating is zeer sterk en zorgt ervoor dat de kleur niet snel vervaagt. In moderne interieurs zien we tegenwoordig veel witte stalen deuren en stalen deuren brons terugkomen, wit staat prachtig in lichtere interieurs en brons past perfect in elegante interieurs. Andere opkomende kleuren zijn antraciet en messing, voor wanneer u zwart net iets te donker vindt.

Uw eigen vlakverdeling

Bij Van Dijk Metaaldesign zijn we bekend om onze creativiteit en opvallende vlakverdelingen. Onze metaalbewerkers kunnen uw stalen binnendeur op elke gewenste plaats plaatsen, zelfs op ongelijke of schuine oppervlakken. Daarnaast staan we altijd open voor uw eigen unieke vlakverdelingen en creatieve ontwerpen. Wij houden van het nemen van gedurfde beslissingen.

Op de bijgevoegde foto is een voorbeeld te zien van een project dat wij hebben uitgevoerd. Hier is te zien hoe wij gebruik hebben gemaakt van een opvallende vlakverdeling om de stalen binnendeur op een prachtige manier aan te laten sluiten bij het aanrechtblad.

Stalen taatsdeur

WAAROM VAN DIJK METAALDESIGN?

Wij onderscheiden ons door onze unieke werkmethode. Wij zien onze producten als een ambacht. Elke stalen binnendeur of ander stukje maatwerk wordt nog door echte mensen gemaakt, namelijk onze eigen mensen met ieder zijn eigen specialiteit. Dit betekent niet dat we een lopendebandwerk bedrijf zijn, we willen juist dat iedereen in elke stap van het proces betrokken kan zijn.

Altijd op maat gemaakt

Wij maken altijd alles opmaat. Waarom? Omdat iedere wens weer anders is. Zo kan u er echt een gehele eigen draai aan geven en zorgen wij ervoor dat het allemaal passend is. Dat noemen wij uniek!

Inclusief inmeten en monteren

Zowel het inmeten als montage is bij de prijs inbegrepen. En uiteraard gebeurt dit door onze eigen vakmensen. We houden de regie (en daarmee de kwaliteit) graag in eigen hand!

3 jaar garantie

Kwaliteit, daar staan wij voor. Daarom geven wij standaard 3 jaar garantie op al onze maatwerk producten. En mocht er achteraf service of nazorg nodig zijn, ook dan staan wij voor u klaar.

Perfecte afwerking

Staal is perfect af te werken. De lasnaden worden geslepen en door powder coating zijn ze niet meer zichtbaar. Hierdoor verkrijgen onze producten een perfecte afwerking.

Slanke profielen

Staal is vele male sterker dan andere productiematerialen zoals aluminium of hout. Hierdoor kunnen stalen ramen ook veel meer licht doorlaten door het slanke profiel.

Milieubewust

Door de koudebrugonderbreking isoleert staal uitermate goed. Zo bespaart dit op energiekosten. Daarnaast is staal 100% recyclebaar en kan het jaren meegaan.

Onze werkwijze

01

Kennismakingesprek en offerte

Tijdens het gesprek inventariseren we uw wensen en bekijken we de situatie. We bespreken mogelijkheden voor uitstraling en afwerking, geven advies bij (ver)bouw en stellen een vrijblijvende offerte op.

Afspraak maken
02

Planning en inmeten

Na opdracht maken we in overleg met de werkvoorbereiding een planning. Vervolgens nemen we op locatie de situatie op en meten we alles nauwkeurig. Indien nodig en gewenst, kunnen we bouwtechnische aanpassingen meenemen om u volledig te ontzorgen.

03

Ontwerp

Op basis van de genomen maten en gemaakte keuzes qua uitvoering, gaan we tekenen. Door 3D visualisering krijgt u een goed beeld hoe alles eruit gaat zien. Aanpassingen zijn dan nog steeds mogelijk. Onze ontwerpers zijn pas tevreden na uw volmondig akkoord!

04

Productie & plaatsing

Na goedkeuring van de tekening starten onze vakmensen in de werkplaats. Op verschillende momenten vinden er kritische kwaliteitscontroles plaats. Op het afgesproken tijdstip wordt de montage zorgvuldig uitgevoerd, zodat u tevreden achterblijft.

Veelgestelde vragen

Alle vragen op een rij

Een stalen deur heeft een behoorlijk gewicht waardoor een stevige verankering vereist is. Daarnaast is het risico groot dat een bestaand kozijn niet haaks is, met als gevolg dat er lelijke kieren ontstaan. Daarom plaatsen wij onze deuren bij voorkeur in een bijpassend stalen kozijn. Alles is dan op de millimeter nauwkeurig op elkaar afgestemd waardoor een perfect eindresultaat gegarandeerd is.

Nadat de offerte is goedgekeurd gaan wij direct aan de slag. We maken een afspraak om alles op locatie in te meten. Inmeten kan op het moment dat de muren en het plafond zijn afgewerkt en de vloerbedekking (parket, natuursteen, gietvloer, enz.) ligt. Om u een goed beeld te geven tekenen we de deur vervolgens op de juiste maat en met alle specificaties in 3D uit. Kortom, ja we maken elke deur volledig op maat!

Wij kunnen de stalen binnendeur in elke gewenste RAL kleur leveren. Daarnaast zijn er ook specials zoals bijvoorbeeld een stijlvolle bronskleurige coating. In onze showroom geven wij u een goed beeld van alle mogelijkheden.

Er is heel veel mogelijk. Staal is veel sterker dan hout. Hierdoor kan je werken met hele ranke profielen. Er zijn drie typen deuren: Taats-, scharnier-, en schuifdeuren. Qua indeling en uitvoering is er heel veel keus waardoor er voor iedere stijl een passende uitstraling gecreëerd kan worden, van subtiel modern tot landelijk of klassiek. In onze showroom vertellen we u graag over de mogelijkheden.

Bij ons is iedere vakverdeling maatwerk. Dat geeft onbeperkte mogelijkheden. Niet alleen recht toe recht aan, maar ook een gebogen lijnenspel of ronde vormen zijn mogelijk. Om u een goed beeld te geven wordt het ontwerp eerst in 3D uitgetekend. Pas als u helemaal tevreden bent over het ontwerp gaan we produceren.

In onze eigen showroom laten we u zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van stalen deuren. Daarnaast laten we daar ook onze andere producten zien zoals o.a. geïsoleerde stalramen.

Klik hier om een afspraak te maken.

Door onze jarenlange ervaring in stalen maatwerk producten hebben wij een unieke en onderscheidende positie in de markt. Wij zien een uitdaging niet als een bedreiging maar als een kans. Dat heeft ons gemaakt tot wie we nu zijn. Onze meerwaarde zit ‘m ook in een persoonlijke aanpak. Graag delen wij onze expertise en denken we met u mee om te komen tot het ultieme eindresultaat. En in het hele traject zijn wij erop ingesteld om u alle zorg uit handen te nemen.

Dat is zeker mogelijk. Bij taatsdeuren moet het scharniersyteem aan de bovenkant in het plafond bevestigd worden. Afhankelijk van het type plafond vraagt dit voorbereidingen. Daarom is het goed ons bij (ver)bouwplannen om advies te vragen.

Bij de aanleg van vloerverwarming moet u rekening houden met de plaats waar taatsdeuren en vaste panelen komen. Vraag ons bij (ver)bouwplannen om advies. Als er sprake is van een bestaande situatie en u niet weet hoe de leidingen van de vloerverwarming lopen, hebben wij speciale apparatuur om de leidingen op te sporen.

Ja, de prijzen die wij in onze offertes aanbieden zijn inclusief inmeten, tekenen, leveren en monteren.

Onze producten zijn nagenoeg onderhoudsvrij. Een paar tips voor het behouden van de mooie uitstraling:

  • Stofvrij staal. Het stalen frame van de deur of van het kozijn kunt u afnemen met een droge, zachte doek.
  • Ramen schoon houden. Maak de ramen bij voorkeur schoon met een glasreiniger in spray-vorm. Dit voorkomt overtollig watergebruik. 
  • Gebruik in geen enkel geval azijnhoudende middelen.

Afhankelijk van het type product hanteren we een standaard levertijd van 8 tot 10 weken.

Nee, doordat wij staan voor 100% kwaliteit maken wij gebruik van staal. Staal is zwaarder dan een gemiddelde deur dus deze hebben ook meer steun nodig. Daarom maken wij altijd een kozijn op maat zodat de deur er precies invalt en er geen keuren of tochtgaten aanwezig zijn.

GEREALISEERDE binnen deuren PROJECTEN

Een greep uit onze meesterwerken!

Lopik
Witte stalramen in traditionele stijl
Gorinchem
Stalen puien met scharnierdeuren
Dieren
Prachtige stalramen en een sierlijke buitendeur
Markelo
Witte stalramen en glazen puien
Hendrik ido Ambacht
Stalen schuifdeuren in veranda
Rhenen
Bordes trap met balustrades en stalen deur
Lienden
Stalen schuifdeuren in een knus huis
Opheusden
Stalen taats- en scharnierdeuren
Opheusden
Stalen pui en stalen taatsdeuren
Dodewaard
Scharnierdeuren in een kantoorruimte
Boskoop
Stalen deuren in warme woning
Kesteren
Stalen buitenpuien in luxe villa
Hendrik ido Ambacht
Stalen buitendeuren in buitenkamer
Ridderkerk
Stalen wand met schuifdeur
Kesteren
Stalen geïsoleerde buitenpui met deuren
Arnhem
Stalen deuren en roomdivider in een monumentale villa
Meer inspiratie opdoen?
Path 3676

Persoonlijk Advies?

Graag nodigen wij u uit in onze showroom en werkplaats. In een persoonlijk gesprek inventariseren we uw wensen en laten we alle mogelijkheden zien. Zo krijgt u een product wat tot in detail afgestemd is op uw wensen en smaak. Ook laten we u graag zien hoe onze producten op een vakkundige wijze vervaardigd worden in onze werkplaats. Welkom!

Rectangle 579 2 1

Gratis brochure?

In onze brochure vindt u interessante artikelen, achtergrondinformatie over ons bedrijf en natuurlijk veel inspirerende foto’s van gerealiseerde projecten.

Klik op de knop hieronder en vul uw gegevens in. Wij sturen u de brochure gratis en zo spoedig mogelijk toe.