Stalen puien voor buiten

Stalen pui buiten

Stalen puien voor buiten

Een stalen buitenpui is een echte verbetering van uw huis of bedrijfspand. Door een stalen buitenpui te plaatsen, creëert u een zee van licht in uw pand. De ramen laten namelijk veel natuurlijk licht door, waardoor uw huis of kantoor een ruimtelijke uitstraling krijgt. 

Natuurlijk licht in een bedrijfspand stimuleert daarnaast ook nog eens de gezondheid en motivatie van uw collega’s of werknemers. Een stalen buitenpui is daarom een echte aanwinst voor uw pand. Of u nu woont in een prachtige woonboerderij of een modern stadspand: een stalen buitenpui is geschikt voor elke woning of elk kantoorpand.

Voordelen van stalen puien voor buiten

Naast de prachtige uitstraling die stalen puien aan uw huis geven, zijn er nog een aantal andere voordelen. Zo zijn stalen buitenpuien zeer onderhoudsarm. U hoeft niet meer regelmatig een schilder te laten komen om uw stalen buitenpuien te laten verven. De puien worden namelijk goed beschermd door de poedercoating en gaan daarom lang mee.

Daarnaast heeft staal een beter isolerende werking dan puien en kozijnen gemaakt van hout. U kunt dus flink op uw energiekosten besparen door stalen puien met isolerend glas te laten plaatsen. Als laatste is een stalen pui een goed verkoopargument wanneer u uw huis wilt verkopen. Door de isolerende werking, energiekostenbesparing en toepassing op elk interieur zijn stalen puien zeer gewild en is dit een goed verkoopargument voor uw huis.

Mogelijkheden van een stalen buitenpui

Buitenpuien zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit de volgende soorten puien:

 • Stalen pui gecombineerd met scharnierdeuren
 • Stalen pui gecombineerd met schuifdeuren
 • Stalen pui gecombineerd met taatsdeur
 • Stalen pui met kozijnen en ramen
 • Stalen pui als voor- of achterdeur
 • U kunt meer ruimte creëren met een stalen pui als uitbouw 

Ook maken we puien met verschillende ontwerpen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een pui met:

 • Landelijk ontwerp
 • Orientaals ontwerp
 • Minimalistisch ontwerp
 • Boogvormig ontwerp
 • En nog veel meer

Vind alle mogelijkheden in onze brochure.

Materiaal van een stalen buitenpui

Stalen puien voor buiten zijn van slijtvast en onderhoudsarm staal gemaakt. De kleur is vaak zwart, omdat dit een minimalistische uitstraling geeft. Ook is zwart een goede kleur omdat het minder snel zichtbaar is wanneer er vuil op de pui ligt, dan bijvoorbeeld bij een witte pui. 

Het metaal wordt behandeld met een coating die ervoor zorgt dat het staal nog langer meegaat. Wanneer u kiest voor een geïsoleerde pui, wordt deze ingelegd met HR++ glas. Dit hoogrendementsglas wordt gebruikt om het huis extra te isoleren, waardoor de energierekening een stuk lager wordt. De stalen buitenpui is dus niet alleen een prachtige decoratief element voor het huis, maar heeft ook nog functionele waarde.

Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de stalen pui voor buiten in een andere kleur te laten uitvoeren. Heeft u bijvoorbeeld kozijnen in een andere kleur en wilt u de pui bijpassend maken? Dan kunt u de gewenste RAL-kleur doorgeven. Ook kunt u ervoor kiezen om de buitenpui zonder kleur op te laten leveren. De stalen pui wordt dan behandeld met een laagje menie (grondverf) die corrosie tegengaat. De schilder kan dan gelijk aan de slag en hoeft geen grondverf meer aan te brengen.

Stalen buitenpuien als uitbouw

Stalen puien zijn zeer geschikt voor het uitbouwen van uw huis. Zo creëert u met puien en prachtige serre of uitbouw met openslaande deuren. Geniet van extra licht in uw huis en extra waarde, want door van de extra vierkante meters die u met stalen buitenpuien creëert, wordt uw huis meer waard. 

Wanneer u kiest voor een stalen pui met deuren, kunt u hier veel voordeel uit halen. U hebt namelijk directe toegang tot uw tuin, maar kunt de deuren tijden de zwoele zomeravonden ook openzetten om uw huis door te laten luchten.

Veelgestelde vragen over stalen buiten puien

Alle vragen op een rij

Stalen puien voor buiten zijn slijtvast en zeer onderhoudsarm. U hoeft dus geen schilder regelmatig meer te laten komen om de puien bij te verven. Het enige wat u hoeft te doen is de pui af en toe met water en zeep af te nemen en natuurlijk de ramen schoon te maken.

Dit is zeker mogelijk. Door ramen of deuren te plaatsen, verbetert u de ventilatie van uw huis en heeft u een directe toegang tot uw tuin of de straat.

Ja, zeker. Wanneer u geïsoleerde stalen puien voor buiten laat maken, worden de ramen gemaakt met HR++ glas waardoor de stalen pui zeer isolerend wordt. Dit bespaart u een hoop energiekosten.

Elk huis of bedrijfspand is anders. We vragen u daarom contact met ons op te nemen voor meer informatie en passend advies. U kunt ons foto’s van uw pand sturen of we komen bij uw langs. We sturen u vervolgens vrijblijvend een offerte.

De kosten voor een stalen buitenpui zijn afhankelijk van verschillende factoren. Elke buitenpui is namelijk uniek. U kunt kiezen voor ronde vormen, verschillende type deuren, modern of landelijk design. Een vaste prijs is daarom lastig te geven, maar om je toch een idee te gevenEen precieze prijs is daarom lastig te geven. Om je toch een idee te geven: Een stalen buitenpui inclusief het laten plaatsen van de buitenpui kost tussen de € 1.500 en € 3.000.

Nee, doordat wij staan voor 100% kwaliteit maken wij gebruik van staal. Staal is zwaarder dan een gemiddelde deur dus deze hebben ook meer steun nodig. Daarom maken wij altijd een kozijn op maat zodat de deur er precies invalt en er geen keuren of tochtgaten aanwezig zijn.

Adres wordt automatisch opgehaald

eerste stap naar stalen buitenpui op maat

Wat gebeurd er nadat ik dit formulier heb ingevuld?

Direct bellen?