Stalen taatsdeuren

Stalen deuren en roomdivider in een monumentale villa

Stalen deuren in Villa Schoonheuvel

Stalen deuren in Villa Schoonheuvel

in Arnhem

In dit prachtig gerenoveerde rijksmonument uit de negentiende eeuw hebben we maar liefst 12 stalen deuren geplaatst. Met recht mag dit dus een flink project genoemd worden.

Vanuit het pand ‘Villa Schoonheuvel’ te Arnhem kan er prachtig worden uitgekeken op de Rijn en de aangrenzende uiterwaarden. De villa, gebouwd in 1850, fungeerde sinds de jaren 60 niet meer als woning. In 2019 is er gestart met de renovatiewerkzaamheden in het pand. Het uiteindelijke doel van de renovatie was dat er drie grote, maar bovenal luxe, appartementen werden gecreëerd. De appartementen bevinden zich op de begane grond, eerste verdieping en zolderverdieping.

Voor elke verdieping hebben wij een uniek staaltje werk mogen leveren. Hierbij hebben we op maat de deuren ontworpen, geproduceerd en geplaatst.

Te beginnen op de begane grond. Dit appartement kenmerkt zich door de hoge plafonds. Deze bouwstijl dateert uit 1850 en werd destijds vaker toegepast in villa’s. Bij binnenkomst in de hal ziet u drie prachtige, hoge, stalen taatsdeuren met bovenlicht. Deze drie deuren met het zogenoemde ‘FritsJurgens’-taatssysteem geven toegang tot de woonkamer en de keuken. Er is gebruik gemaakt van een combinatie van glas en staal boven de deuren. Dit wordt ook wel bovenlicht genoemd. Op deze manier behoudt het appartement nog steeds het effect van de hoge plafonds.

Bij hetzelfde appartement hebben we deze unieke stalen taatsdeuren ook geplaatst in de badkamer. Het plaatsen van een deur met glas-staal combinatie ter afsluiting van de badkamer is uniek en zien we niet vaak. Het mooie van dit appartement is dat door de gehele woning hetzelfde type deuren zijn geplaatst, waardoor eenheid wordt gecreëerd.

Op de tweede verdieping is er tussen de woonkeuken en de gang een roomdivider van maar liefst 9 meter geplaatst. Deze wand bestaat volledig uit staal en glas. In deze divider zijn twee openslaande scharnierdeuren verwerkt. Deze deuren hebben een subtiel design. Ook zijn er twee gelijksoortige deuren geplaatst bij de slaapkamers. Om verdere eenheid te creëren is de badkamer ook voorzien van een scharnierdeur, waarbij de combinatie is gemaakt met staal en glas. Zo blijft het in lijn met de andere deuren.

Het laatste appartement op de bovenste verdieping heeft een adembenemend uitzicht over de oostkant van Arnhem. Er wordt hier uitgekeken op de Rijn en de John Frostbrug. Bij het intreden van het appartement wordt de hal met lift afgezonderd van de rest van het appartement. De afzondering is gemaakt van een stalen scharnierdeur. Ook worden de keuken en de slaapkamers op deze manier afgesloten. Het zwarte staal gecombineerd met het witte marmer van de keuken zorgt voor een luxe uitstraling wat perfect past bij dit appartement.

Tenslotte hebben we ook nog een prachtige boogdeur mogen plaatsen in de kelder van het pand. De zwarte kleur gecombineerd met de ruwe stenen look in de gang creëert een robuuste ambiance.

Al met al laat dit project goed zien dat wij het juiste staaltje werk kunnen leveren in grote en complexe opdrachten. Het te werk gaan in monumentale panden vereist namelijk uiterste netheid en precisie. Door de jarenlange ervaring en kennis die onze ontwerpers, lassers en monteurs bezitten, maakt dit ons, Van Dijk Metaaldesign, de perfecte partner van aannemers en opdrachtgevers.

stalen taatsdeuren ArnhemStalen taatsdeuren Arnhem
Stalen taatsdeuren Arnhem
stalen Taatsdeuren
Taatsdeuren badkamer
stalen taatsdeuren badkamer
Stalen taatsdeuren badkamer
Stalen roomdivider
Stalen roomdivider keuken
Stalen wand keuken
Stalen wand
Stalen deuren slaapkamer
stalen zwarte deuren in de slaapkamer
Stalen scharnierdeur badkamer
Stalen scharnierdeur keuken
Stalen scharnierdeur keuken
Stalen scharnierdeur keuken

VERGELIJKBARE PRODUCTEN UIT DIT PROJECT

Voor een inspiratiebron

Stalen taatsdeur klassiek

Vanaf 2.535,- bij afmeting 90 cm x 230 cm

Standaard voorzien van:

Optioneel:

Bent u benieuwd naar alle andere opties? Maak vrijblijvend een afspraak in onze showroom.

Maak een afspraak

Een vraag stellen?

Contact opnemen

Sluiten

Stalen taatsdeur oriëntal

Vanaf 2.630,- bij afmeting 90 cm x 230 cm

Standaard voorzien van:

Optioneel:

Bent u benieuwd naar alle andere opties? Maak vrijblijvend een afspraak in onze showroom.

Maak een afspraak

Een vraag stellen?

Contact opnemen

Sluiten

Stalen taatsdeur subtiel

Vanaf 2.439,- bij afmeting 90 cm x 230 cm

Standaard voorzien van:

Optioneel:

Bent u benieuwd naar alle andere opties? Maak vrijblijvend een afspraak in onze showroom.

Maak een afspraak

Een vraag stellen?

Contact opnemen

Sluiten

Stalen Taatsdeur Argenta contrast
Stalen taatsdeur subtiel constrast
Stalen scharnierdeur contrast
Stalen scharnierdeur subtiel contrast
Stalen scharnierdeur subtiel
Stalen scharnierdeur subtiel

GEREALISEERDE PROJECTEN

Meer meesterwerken

Haaften
Stalramen in monumentale boerderij
Kesteren
Stalen buitenpuien in luxe villa
Hendrik ido Ambacht
Stalen buitendeuren in buitenkamer
Ridderkerk
Stalen wand met schuifdeur
Kesteren
Stalen geïsoleerde buitenpui met deuren
Opheusden
Stalen schuifdeuren in het brons met ronde boog
Arnhem
Klassieke stalen scharnierdeur met zijlicht
Groesbeek
Dubbele stalen schuif- en scharnierdeuren
Gameren
Stalen bordestrappen voor ISO Group
Ochten
Stalen geïsoleerde buitendeur
Oud-Alblas
Stalen trap in prachtig nieuw bedrijfspand
Tiel
Stalen taatsdeur met ronde boog en zijlicht
Almelo
Trap van roestvrij staal met eikenhouten treden
Culemborg
Stalen scharnierdeur met zijlicht in Culemborg
Houten
Complete verbouwing met stalen (taats)deuren in boerderij
Cothen
Roestvrij stalen trap in Cothen

OVERTUIGD VAN ONZE SPECIALISME?

Overtuigd van onze producten en zie je het al helemaal voor je? Vraag dan nu online jouw offerte aan, helemaal vrijblijvend. Liever eerst een keer kennis met ons maken en de producten in het echt bekijken? Maak dan een afspraak of nodig ons bij je thuis uit voor een persoonlijk advies.

Persoonlijk Advies?

Plan een vrijblijvende afspraak en bezoek onze showroom. Maak kennis met onze deuren, ramen, trappen en ontdek onze exclusieve materialen.

Offerte aanvragen?

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in onze producten! Vul hieronder geheel vrijblijvend jouw contactgegevens in om een offerteaanvraag te doen.

Zondag gesloten

Beste bezoeker,
 
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag als rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het niet mogelijk om op zondag een offerte aan te vragen of een showroom afspraak in te plannen.
 
Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.