Stalen deur in de keuken

Stalen deur in de keuken

Stalen deur in de keuken

Stalen deuren in huis worden steeds populairder. Zo krijgen we ook steeds meer aanvragen voor stalen deuren in de keuken. Een stalen deur in de keuken is een perfecte manier om ruimte in huis te creëren, zonder de keuken visueel af te sluiten van de aangrenzende ruimtes. Een stalen deuren in de keuken is namelijk ingelegd met glas, waardoor er natuurlijk licht de keuken in kan schijnen en het lijkt alsof de keuken en aangrenzende ruimte één ruimte vormen.

Mogelijkheden stalen deur in de keuken

Een stalen deur in de keuken is zeer decoratief, maar ook zeer functioneel. Wist u bijvoorbeeld dat onze deuren verankerd kunnen worden zodat deze gemakkelijk open kunnen blijven staan? Andere mogelijkheden van een stalen deur in de keuken zijn:

  • Een ruimtebesparende schuifdeur
  • Een taatsdeur die naar twee kanten geopend kan worden
  • Een klassieke scharnierdeur met ontwerp naar keuze
  • Een eigen ontwerp frame voor de stalen deur in de keuken mogelijk
  • Het glas kan in verschillende grades van transparantie worden uitgevoerd voor meer privacy

Naast de decoratieve waarde, geeft een stalen deur in de keuken ook een boost aan het interieur. Vanuit de woonkamer of andere aangrenzende ruimte is de stalen deur namelijk een echte blikvanger.

Soorten deuren

Er zijn verschillende soorten deuren waaruit u kunt kiezen voor uw stalen deur in de keuken. Zo is er de klassieke scharnierdeur. Deze deur wordt bevestigd aan een deurpost en heeft een klassieke deurklink waarmee de deur wordt geopend. Een scharnierdeur heeft een draaihoek en daardoor is dit soort deuren minder geschikt voor kleine ruimtes. 

Heeft u een kleine keuken en wilt u graag ruimte besparen? Kiest u dan voor een schuifdeur. Een stalen schuifdeur schuift weg in of langs de muur. De deur geen draaihoek en is daarom zeer geschikt voor kleine ruimtes. Heeft u meer ruimte beschikbaar en wilt u een grotere deur? Dan zou u kunnen kiezen voor een dubbele schuifdeur. Dit soort deur doet denken aan een staldeur, maar is moderner doordat hij is uitgevoerd in staal. Daarnaast laat de stalen deur meer licht door dan de klassieke, houten staldeur en sluit daardoor de ruimte niet visueel af. 

Naast de scharnierdeur en de schuifdeur, kunt u ook kiezen voor een stalen taatsdeur. Dit is een deur zonder scharnieren, die om een spil draait die in de grond en het plafond verankerd zit. De deur kan hierdoor naar twee kanten geopend worden en worden vastgezet. De deur kan daardoor stevig open blijven staan. Dit is handig in de keuken, voor het geval dat u een aantal keren heen en weer moet lopen.

voorbeelden van stalen deuren

In onze showroom laten wij u graag zien welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Ontwerp van stalen deuren

Als u een bepaald design op uw interieur hebt toegepast, wilt u dit natuurlijk zo goed mogelijk behouden. Wanneer u een stalen deur voor in de keuken wilt ontwerpen, helpen we u hier graag bij. We hebben verschillende voorbeelden van ontwerpen die op het frame toegepast kunnen worden. Onze ontwerpen zijn:

  • Klassiek (frame is onderverdeeld in vier evenredige ramen)
  • Landelijk (acht kleine ramen in rijen van twee)
  • Modern (frame is onderverdeeld in drie evenredige ramen)

Daarnaast hebben we nog een aantal subtiele ontwerpen en ontwerpen met ronde bogen. Natuurlijk kunnen we ook een deur ontwerpen naar uw wensen. Door een deur te ontwerpen die past bij de rest van het interieur, creëert u eenheid in uw wooninrichting.

Mogelijkheden van het glas

De stalen deur in de keuken kan uit worden gevoerd met isolerend HR++ glas. Zo kunt u de ruimtes afsluiten en hoeft u geen stookkosten te maken wanneer de keuken bijvoorbeeld niet gebruikt wordt. Toch laat de stalen deur in de keuken natuurlijk licht door wanneer deze gesloten is, waardoor de aangrenzende kamers groter lijken. 

Daarnaast is het mogelijk om het glas niet volledig transparant uit te laten voeren. We kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van melkglas. Het grote voordeel van dit glas is dat het nog steeds veel licht doorlaat, terwijl het optimale privacy en een afscheiding creëert. Deze techniek wordt ook veel toegepast op deuren van bijvoorbeeld toiletten of wasruimtes.

Veelgestelde vragen over stalen buiten puien

Alle vragen op een rij

Wij produceren scharnierdeuren, taatsdeuren en schuifdeuren. Heeft u een speciale wens? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Dat ligt erg aan uw persoonlijke wensen en de beschikbare ruimte. Heeft u bijvoorbeeld veel ruimte aan beide zijden van de deur? Dan zou u kunnen kiezen voor een schuifdeur. Het ontwerp van de deur is volledig aan u.

Nee, dat hoeft niet. In overleg met onze tekenaar kunnen we een unieke deur voor u creëren, volledig naar uw wen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Dat is volledig aan u. We kunnen deuren uitvoeren in hoogrendements HR++ glas, maar ook in normaal glas. De kosten van HR++ glas zijn hoger dan normaal glas.

Nee, doordat wij staan voor 100% kwaliteit maken wij gebruik van staal. Staal is zwaarder dan een gemiddelde deur dus deze hebben ook meer steun nodig. Daarom maken wij altijd een kozijn op maat zodat de deur er precies invalt en er geen keuren of tochtgaten aanwezig zijn.

Adres wordt automatisch opgehaald

eerste stap naar stalen deuren in uw keuken

Wat gebeurd er nadat ik dit formulier heb ingevuld?

Direct bellen?