Spiltrap staal

Spiltrap staal

Spiltrap staal

Spiltrappen worden ook wel wenteltrappen genoemd. De naam van deze trap komt van de treden die als het ware om een spil in het midden van de trap wentelen. Ze zijn zeer populair in kleine kantoorpanden of woningen, omdat ze weinig ruimte innemen. 

Spiltrappen van staal worden zowel binnenshuis als buitenshuis toegepast. Een spiltrap van staal wordt ook vaak als veiligheidstrap buiten een appartementengebouw gebruikt. Dit soort trappen worden gemaakt van slijtvast staal met speciale gaten die regen doorlaten. De trap wordt hierdoor slipvast omdat het water niet op de trap blijft liggen.

Voordelen van een spiltrap

Spiltrappen zijn een prachtige aanwinst in het huis, niet alleen in kleine panden maar ook zeker in grote panden zoals woonboerderijen of bedrijfspanden. Naast dat de spiltrap van staal een zeer decoratief element heeft, zijn er nog meer voordelen bij het plaatsen van een spiltrap van staal. Voordelen zijn onder andere:

  • Een spiltrap van staal is ruimtebesparend
  • Een spiltrap van staal past in elk interieur
  • Een spiltrap van staal is onderhoudsarm
  • Een spiltrap van staal is slijtvast

Spiltrap van staal voor in woningen

Een spiltrap van staal is geschikt voor elke soort woning. Ze zijn namelijk in verschillende diameters verkrijgbaar, zodat de stalen spiltrap in elk pand past. Daarnaast zijn spiltrappen zeer geschikt voor panden met een klein trapgat. 

De moderne uitstraling van de trap komt goed tot zijn recht in een industriële, minimalistisch of elk andere soort wooninrichting. Wanneer u liever een andere kleur dan zwart hebt, passen wij de kleur graag voor u aan. Ook kunnen we de trap ongeverfd leveren. De trap behandelen we in dat geval met een laagje menie (grondverf). Hierdoor is de trap beschermd tegen corrosie en kan de schilder gelijk aan de slag. 

Creëer een uniek woondesign met een industriële spiltrap van staal. De coating van de trap zorgt dat deze makkelijk schoon te maken is. De trap is daarnaast slijtvast en gaat vele jaren mee. Naast stalen treden kan de spiltrap ook worden uitgevoerd met eikenhouten treden. Dit maakt de uitstraling van de trap net iets lichter en geeft daardoor een ruimtelijker gevoel in het interieur.

voorbeelden van onze stalen trappen

In onze showroom laten wij u graag zien welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Spiltrap van staal voor bedrijven

Ook voor bedrijven ontwerpen, produceren en plaatsen we spiltrappen. Spiltrappen zijn ideaal voor kleine kantoorpanden met een verdieping. Het is echter wel belangrijk dat de trap niet meer dan vier meter moet overbruggen. Wanneer dit wel het geval is, moet een trap in een bedrijfspand een bordes bevatten. Op een bordes kunnen mensen elkaar passeren en uitrusten. 

Een spiltrap is een goede aanwinst voor een bedrijfspand, omdat de spiltrap van staal weinig ruimte inneemt en daardoor het pand een ruimtelijk gevoel geeft. Ook zijn de spiltrappen makkelijk af te nemen door de speciale coating en daardoor zijn ze zeer geschikt voor kantoorpanden. 

Ook buiten uw bedrijf kan de spiltrap van staal worden toegepast. Wij maken namelijk veiligheidstrappen voor buiten uw pand. We zijn op de hoogte van de veiligheidsregels voor bedrijfspanden en zorgen ervoor dat uw spiltrap van staal aan de regelgeving voldoet.

Een spiltrap kopen

Bij Van Dijk Metaaldesign zijn we gespecialiseerd in het maken van allerlei soorten trappen. We maken o.a. bordestrappen, stalen trappen en ook spiltrappen. Een voorbeeld van een spiltrap van staal die we mochten maken is deze veiligheidstrap voor onze klant in Driebergen. Deze trap is slijtvast en volledig slipvast, zodat het pand tijdens een noodgeval gemakkelijk en veilig kan worden verlaten. 

Heeft u interesse in het kopen van een spiltrap van staal? Wij hebben passie voor ons vak en komen graag bij u langs om de mogelijkheden met u te bespreken. We meten uw pand op met onze specialistische apparaten en tekenen een spiltrap van staal naar wens. 

Ons team van experts staat u graag te woord. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Veelgestelde vragen over spiltrappen

Alle vragen op een rij

Het grootste voordeel is de ruimtebesparing. Spiltrappen van staal zijn zeer geschikt voor in kleine ruimtes en panden met een klein trapgat.

Nee, u hoeft geen interieurdesigner in te huren. Ons team bestaat uit specialisten die ervaring hebben met het opmeten en tekenen van trappen. Onze tekenaar ontwerpt graag de ideale trap passend bij uw wensen en geeft waar nodig advies

Nee, spiltrappen zijn geschikt voor zowel binnenshuis als buitenshuis. Beide trappen zijn slijtvast maar trappen die als veiligheidstrappen buitenshuis gebruikt worden, maken we daarnaast ook nog eens slipvast door middel van gaten die regen en vuil doorlaten.

Ja, zeker. We maken trappen in allerlei soorten en maten en van allerlei soorten materialen. Zo gebruiken we bijvoorbeeld ook eikenhout of glas voor de traptreden. bekijk onze projecten of vraag een brochure aan voor meer informatie en inspiratie.

De kosten van een stalen spiltrap zijn duurder dan een rechte trap, maar goedkoper dan een wenteltrap of een houten trap. De werkelijke kosten van een stalen spiltrap zijn afhankelijk van verschillende facturen en uw wensen. Een spiltrap inclusief het laten plaatsen van de trap kost tussen de € 1.500 en € 3.000.

Nee, doordat wij staan voor 100% kwaliteit maken wij gebruik van staal. Staal is zwaarder dan een gemiddelde deur dus deze hebben ook meer steun nodig. Daarom maken wij altijd een kozijn op maat zodat de deur er precies invalt en er geen keuren of tochtgaten aanwezig zijn.

Adres wordt automatisch opgehaald
Mocht je bij je offerte-aanvraag foto voorbeelden hebben van de situatie, groter dan 10 MB, dan kun je deze via WeTransfer toevoegen en de link in het bericht plaatsen

eerste stap naar stalen spiltrap op maat

Wat gebeurd er nadat ik dit formulier heb ingevuld?

Direct bellen?